Förfrågan
robert_edvardsson-stor-fest4
fredro
Skärmavbild 2021-12-09 kl. 22.03.03
Skärmavbild 2022-02-21 kl. 08.59.33
Skärmavbild 2023-09-18 kl. 09.11.01
Skärmavbild 2023-09-18 kl. 09.10.20
Skärmavbild 2021-12-09 kl. 22.09.59
Skärmavbild 2023-09-18 kl. 09.10.37

Letar ni efter en partner som kan hjälpa er att lyckas på webben? Fyll i formuläret så hör vi av oss så snabbt vi kan 👋🏻

Easyweb

Easyweb är snabb och enkel innehållshantering av din webbplats med hög skalbarhet. Din webb på ditt sätt. Underhållsfritt, säkert, snabbt - och enkelt. Made in Sweden 🇸🇪

Motorn bakom framgång på webben. 

Tekniken bakom webben ska fungera felfritt utan att synas eller kräva teknisk kompetens. Easyweb är en svensk skalbar webbmotor (Ramverk + CMS) byggt i i.NET core, 100% native headless - med fokus på innehållet och siteägaren.

Vi bygger varje hemsida, shop och webbplats unikt från koncept/skisser/flödesscheman, UX, struktur och design - ren, snabb HTML-kod - och koppling mot ett rent och för hemsidan/användaren anpassat gränssnitt i Easyweb för redigering av innehåll.

Med Easyweb är det superenkelt att skapa, redigera och hantera texter, sidor, och media. Databas-styrd webb på ett minimalistiskt sätt. Integrerbart mot allt. Sno vår kod här.

En välstrukturerad webbplats är kärnan och hjärtat i många verksamheters digitala strategi. Med Easyweb får ditt företag supersnabb svensk hosting, stabil och genomarbetad kod och ett enkelt användargränssnitt för innehållsarbete. Oavsett om din webb bara är en hygienfaktor eller motorn i hela din affärsverksamhet.

Modern teknik för moderna webbplatser

 • Headless CMS för webbplatser med skräddarsydd design och kod.
 • Enkel, snabb och säker innehållshantering med hög prestanda.
 • "Användarsäkert" - Användaren kan inte "förstöra" hemsidans design ;)
 • Ersätter traditionella CMS som Wordpress, Episerver och liknande.
 • Ersätter traditionella webbhotell och serverlösningar.
 • Användarvänligt och enkelt att redigera och skapa innehåll.
 • Modulbaserade kundanpassade funktioner istället för plugins.
 • Underhållsfritt ägande - kräver inga löpande teknikuppdateringar.
 • API - hämta ut din sitedata och använd hur du vill.
 • Inbyggda verktyg för övergripande Statistik, Seo och Analys.
  (Kopplas också enkelt mot GTM/ andra analysverktyg)
 • Hanterar Produkter, Medlemmar, Konton, Ordrar och mycket mer.
 • Lagra och beskär Media, Bilder och Filmer.
 • Stor mängd färdiga Connectorer,: Klarna, Swish, BankID,
  GTM, Instagram, Stripe, Svea, Sharespine, Ponty m.fl.
 • Certifierad IT-miljö enligt ISO 27001, ISO 14001 och ISO 9001.
 • Utvecklas i Sverige med svensk Datalagring, Kod och Säkerhet. 
 • Blixtsnabbt! ⚡️

För Utvecklare:
www.easyweb.se (GitHub / Discord / Videotutorials)
www.easyweb.site (International)

Vill du testa Easyweb som redaktör?
Skapa en enkel demosite (Wizard, tar 3 min)

(Gå igenom stegen i sitebyggaren, anpassa om du vill, klicka på den blåa knappen "Skapa site" och klicka på "Fortsätt utan konto" för att komma vidare till administrationsgränssnittet. Notera att då varje kundkonfiguration är unik så är demokontot enbart till för att ge dig en generell idé över hur Easyweb ser ut och fungerar som innehållsredaktör.).

Kan jag ändra i mitt innehåll med Easyweb?

Ja - det är hela poängen med Easyweb. Du kan enkelt redigera ditt innehåll på din webbplats med Easyweb - utan att riskera att något går sönder.

Tekniskt svar: Istället för att bygga upp en sitestruktur med plugins och kod från 3e part, skapas en skräddarsydd källkod för just din webbdesign/struktur. Till varje typ av data (text, bild, film etc) som ska kunna redigeras - kopplas en skräddarsydd kontroll i Easyweb. Det gör att administrationen blir enklare och mer lättöverskådlig, samt helt anpassad efter ditt behov, önskemål och nivå.

Detta gör din webbplats snabbare, mindre sårbar - och lättare att administrera.


Hur hostas Easyweb?

Easyweb hostas på egna servrar hos Binero Group AB. (publ.) All data lagras i Sverige, även besöksdata i inbyggda Easyweb analytics.


Kan flera jobba i Easyweb samtidigt?

Ja, du kan enkelt bjuda in ditt team och kollegor för att kollaborera kring innehållsarbetet på din/dina webbplats/webbplatser. Du kan även sätta olika nivåer av behörighet. 

Vad finns det för fördelar med "headless"?

Att välja mellan ett "headless CMS" och ett traditionellt CMS (exempelvis Wordpress) beror på dina specifika behov och mål för din webbplats eller applikation. Båda alternativen har sina egna fördelar och nackdelar. Här är några fördelar med ett headless CMS:


Flexibilitet i design och presentation: I ett headless CMS är frontend och backend separat. Detta innebär att du har större flexibilitet när det gäller att designa och anpassa användargränssnittet. Du kan använda moderna frontend-teknologier och anpassa presentationen för olika enheter och kanaler.

Multiplattformsdistribution: Med ett headless CMS kan du enkelt distribuera ditt innehåll till olika plattformar som webbplatser, mobilappar, röstassistenter och IoT-enheter. Du är inte bunden till en specifik webbplatsstruktur eller design.

Bättre prestanda: Eftersom innehållet levereras via API-anrop och inte är bundet till en monolitisk webbapplikation som WordPress, kan en headless arkitektur leverera snabbare prestanda och bättre skalbarhet.

Ökad säkerhet: Eftersom frontend och backend är separerade kan en headless CMS-miljö vara säkrare eftersom eventuella sårbarheter i frontend-koden inte nödvändigtvis påverkar den bakomliggande databasen eller servern.

Bättre teamssamarbete: Eftersom utvecklare och innehållsskapare kan arbeta oberoende av varandra, främjar en headless arkitektur bättre samarbete mellan tekniska och kreativa team.

Skalbarhet och framtidssäkerhet: Headless CMS-miljöer är oftast mer skalbara och framtidssäkra eftersom du enkelt kan anpassa och lägga till nya funktioner, plattformar och teknologier över tiden utan att behöva omstrukturera hela systemet.

Kan jag enkelt hämta/exportera data från Easyweb?

Japp! När du är inloggad i Easyweb så klickar du bara på den lilla "moln"-ikonen högst upp i det blåa fältet, så kan du enkelt få ut all data ur din Easyweb-konfiguration. (Själva strukturen anpassar du via Tool-ikonen i samma fält (skiftnyckeln).

Finns det dokumentation?

Japp, det finns utförlig dokumentation och videotutorials under developer resourcesEasyweb.se.

* Kan jag låta en extern utvecklare ta över utvecklingen av min webbplats?

Ja. Easyweb är öppet för alla utvecklare. Du äger din egen källkod och kan fortsätta att äga och utveckla din webbplats även utan Sphinxly. (Se teknisk dokumentation på easyweb.se). För att öppna upp en webbplats som är skapad av Sphinxly till en extern utvecklare kan viss anpassning behöva göras - vilket även medför att eventuella byråsupport/serviceavtal och garantier gällande funktionalitet och front-end kod kan påverkas.

* OBS, överlåtelse av utvecklingsmöjligheter gäller tyvärr inte för siter som är byggda före version 21.1 av Easyweb.

Kontakta oss gärna om du har funderingar kring överlåtelse och garantier.

Jag har en gammal site på Easyweb, är den begränsad?

Utvecklingen av Easyweb sker i sprintar och versioner. Samtliga kunder som har tillgång till Easyweb har automatiskt tillgång till den senaste versionen. (Easyweb är SaaS-tjänst och inte en hostad installation som kräver automatiserad eller manuella uppdateringar). Varje installation (eller snarare konfiguration av) Easyweb för en specik design, struktur och användningsområde - är dock kundanpassad och byggd efter den specifikation och de krav som gällde när webbplatsen en gång byggdes. (Den kundspecifika front-end koden ändrar sig inte av sig själv). 


Det betyder att de administrativa kontrollerna som är kopplade till den specifika designen som är byggd åt en äldre webbplats i Easyweb, innehåller exakt de funktioner som är aktiverade för just den specifika webbplatsen vid det tillfället - även om mycket annat i verktyget kanske förändrats. 


Detta upplägg gör din webbplats mer stabil och förutsägbar, speciellt vid integrationer och kopplingar mot externa system. 


(Vidareutveckling av äldre siter är enkelt och smidigt att göra, och brukar följa flödet: idé, skisser, programmering av ny/tillkommande front-end, konfiguration av Easyweb, lägg in ev. nytt innehåll, testning, lansering.)

Kan Easyweb användas för e-handel?

Ja, då Easyweb är helt modulbaserat så kan alla typer av contentlösningar byggas och dessutom enkelt integreras i moderna logistik och CRM-plattformar för att hämta och lämna data i din IT-infrastruktur. Det finns många bra exempel och referenscase där Easyweb agerar kärna i både minimalistiska och stora shoplösningar. För ehandel finns det bland annat funktionalitet för Produktdata Orderhantering, Rabattkoder, Import/Export av priser, Rapportering av Försäljning, Kunder och Orderhistorik, Loginfunktionalitet, Betyg, Lagerstatus, Fraktalternativ, Betalningsintegrering och mycket mer. 


Sitter du idag på exempelvis Shopify eller WooCommerce och har vuxit ur en sådan lösning, eller är missnöjd med prestanda och ett ormbo av plugins - ta gärna kontakt med oss så kan vi visa hur vi löst motsvarande problem hos andra företag.

Kan Easyweb användas för portaler/medlemssiter/abonnemangstjänster/annat?

Ja, då Easyweb är helt modulbaserat så kan alla typer av contentlösningar byggas och dessutom enkelt integreras i moderna marknadsföringsverktyg och CRM-plattformar för att hämta och lämna data i din IT-infrastruktur. Det finns många bra exempel och referenscase där Easyweb agerar kärna i alla typer av skräddarsydda informationslösningar, som medlemsportaler med abonnemang via Stripe, Nyhetssiter, Webbplatser för föreningar och stiftelser, Skräddarsydda förmedlingstjänster, Kandidatverktyg, Utbildningsplattformar med engångsköp och/eller abonnemang - och mycket mer.


Är du nyfiken på att bygga en webbplats eller digital webbtjänst som är lite "speciell" - och vill både äga din källkod och inte använda 3e partsplugins. Kanske är Easyweb det du letat efter. Ta gärna kontakt med oss för en behovsanalys. 

Hur hanteras persondata och annan i Easywebs statistik?

All data i det inbyggda analysverktyget är anonymiserad, därmed finns inga personuppgifter inom ramen för personuppgiftslagen och GDPR-lagstiftningen där. Formulärdata och annan persondata som skickas till eller via systemet är subject för siteägaren att hantera korrekt och i enighet med GDPR och personuppgiftslagen. Easyweb tillhandahåller alla verktyg som krävs för att på ett enkelt och smidigt sätt på exempelvis 3e-parts begäran kunna radera eller exportera all data som lagrats kring en specifik person.

Siteägare (gäller version 23.1 och framåt) lägger under "inställningar" / "siteinställningar" / "anpassade inställningar" in Tredjeparts script som exempelvis GTM, Facebook-pixlar mm. själv - och väljer om dessa script tillhör kategorierna Nödvändig, Marknadsföring eller Statistik. Ansvaret för användningen av denna data tillfaller siteägaren, inte Sphinxly / Easyweb. (Har du supportavtal så hjälper vi dig givetvis med installation om du vill - så att det blir korrekt).

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Sphinxly AB använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies