Kontakt
robert8
fredro
Skärmavbild 2021-12-09 kl. 22.03.03
Skärmavbild 2023-09-18 kl. 09.11.01
Pata
Skärmavbild 2023-09-18 kl. 09.10.37
Skärmavbild 2023-09-18 kl. 09.10.20
avatar
Skärmavbild 2021-12-09 kl. 22.15.03
Skärmavbild 2021-12-09 kl. 22.09.31

Vi hjälper företag att lyckas på webben. Snabbt, snyggt, säkert, framtidssäkert och flexibelt. Fyll i formuläret så hör vi av oss! 👋🏻

fredro

Fredrik Elnéus

2024-04-02

Expandera? Tidskrävande med översättningar? Testa nya 1-click AI-translate 🇸🇪🇺🇸🇪🇸 i Easyweb för att översätta en hel site med en enda enkel handrörelse. Rullas ut under våren. Kontakta mig för demo

Pata

Patrik

2023-02-10

WCAG, de nya EU-riktlinjerna för tillgänglighet. (Läsbarhet, anpassning för funktionsnedsättning, kontrast mm). 😅 Är det något som gäller din verksamhet? Se till så att du står rustad inför 2025. Läs mer här

robert8

Robert Edvardsson

2024-03-20

Sphinxly skriver avtal med Bluefish Pharmaceuticals (Publ) för produktion av webbplats (UX, teknikproduktion och drift) inkl IR, karriärsidor, produktdatabas, språkstöd med Easyweb och AI.

Easyweb

Easyweb är snabb och enkel innehållshantering av din webbplats med hög skalbarhet. Din data på ditt sätt. Underhållsfritt, säkert, snabbt - och enkelt. 100% native headless med inbyggt API, byggt i .NET Core. Made in Sweden 🇸🇪

Snabbt, enkelt, säkert och långsiktigt. 

Tekniken bakom webben ska fungera felfritt utan att synas eller kräva teknisk kompetens. Easyweb är en svensk skalbar webbmotor (Ramverk + CMS) byggt i i.NET core, 100% native headless - med fokus på att göra innehållsarbetet enkelt att hantera för siteägaren.

Vi bygger varje hemsida, shop och webbplats unikt från koncept/skisser/flödesscheman, UX, struktur och design - ren, snabb HTML-kod - och koppling mot ett rent och för hemsidan/användaren anpassat administrationsgränssnitt.

Äg din webbplats, din data, och ditt innehåll till 100%, och slipp underhåll av webbhotell, servrar, publiceringsverktyg eller plugins. Ladda ned källkod här.

100% Trygghetsgaranti

 • Äg 100% av din data, webbplats och kod
 • Modernt ramverk för snabba och anpassningsbara webbplatser
 • 100% Headless (Teknik frikopplad från hemsidans kod för tillgänglighet och prestanda)
 • Support, JOUR och byråservice på svenska
 • Datastyrt, modulbaserat och oändligt utvecklingsbart
 • Användarvänligt, minimalistiskt och enkelt att använda
 • Underhållsfri teknik helt utan kod från 3e part
 • Ersätter behovet av tekniskt underhåll och säkerhetsuppdateringar
 • Dynamiskt API (hämta ut all din data för appar, skärmar eller andra webbtjänster)
 • Inbyggd analys / besöksstatistik och SEO-verktyg
 • Enkelt att integrera mot andra system med färdiga kopplingar till bl.a: Pay, Bambora, BankID, Blue Billywig, Briqpay, ChatGPT, Cision, CrazyEgg, EduAdmin, Flowplayer, Fortnox, GARP, GTM, Hotter, Hubspot, iSEC, Klarna, mailerlite, Meta, Millnet, Momentum, Multinet, PayEd, PayPal, Payson, Ponty, Prime Penguin, Pyramid, Sharespine, Stripe, SVEA, Swish, TimeWave, Upsales, Visma Administration, Workbuster
 • ISO 27001, ISO 14001 och ISO 9001
 • Svenskutvecklat med svensk Datalagring 

För Utvecklare:
www.easyweb.se (GitHub / Discord / Videotutorials)
www.easyweb.site (International)

Vill du testa Easyweb som redaktör?
Skapa en enkel demosite (Wizard, tar 3 min)

(Gå igenom stegen i sitebyggaren, anpassa om du vill, klicka på den blåa knappen "Skapa site" och klicka på "Fortsätt utan konto" för att komma vidare till administrationsgränssnittet. Notera att då varje kundkonfiguration är unik så är demokontot enbart till för att ge dig en generell idé över hur Easyweb ser ut och fungerar som innehållsredaktör.).

Kan jag ändra i mitt innehåll med Easyweb?

Ja. Du kan enkelt redigera ditt innehåll på din webbplats med Easyweb - utan att riskera att något går sönder.

Tekniskt svar: Istället för att bygga upp en sitestruktur med plugins och kod från 3e part, skapas en skräddarsydd källkod för just din webbdesign/struktur. Till varje typ av data (text, bild, film etc) som ska kunna redigeras - kopplas en skräddarsydd kontroll i Easyweb. Det gör att administrationen blir enklare och mer lättöverskådlig, samt helt anpassad efter ditt behov, önskemål och nivå.

Detta gör din webbplats snabbare, mindre sårbar - och lättare att administrera.


Hur hanterar man hosting / datalagring med Easyweb?

Vi driftar webbplatser åt våra kunder på Easywebs servrar hos Binero Group AB. (publ.) Du har även möjlighet att själv stå för driften/hostingen av din webbplats och själv ta ägandeskapet av källkoden. All data lagras i Sverige, även besöksdata i inbyggda Easyweb analytics.


Kan flera jobba i Easyweb samtidigt?

Ja, du kan enkelt bjuda in ditt team och kollegor för att kollaborera kring innehållsarbetet på din/dina webbplats/webbplatser. Du kan även sätta olika nivåer av behörighet. 

Vad finns det för fördelar med "headless"?

Att välja mellan ett "headless CMS" och ett traditionellt CMS (exempelvis Wordpress) beror på dina specifika behov och mål för din webbplats eller applikation. Båda alternativen har sina egna fördelar och nackdelar. Här är några fördelar med ett headless CMS:


Flexibilitet i design och presentation: I ett headless CMS är frontend och backend separat. Detta innebär att du har större flexibilitet när det gäller att designa och anpassa användargränssnittet. Du kan använda moderna frontend-teknologier och anpassa presentationen för olika enheter och kanaler.

Multiplattformsdistribution: Med ett headless CMS kan du enkelt distribuera ditt innehåll till olika plattformar som webbplatser, mobilappar, röstassistenter och IoT-enheter. Du är inte bunden till en specifik webbplatsstruktur eller design.

Bättre prestanda: Eftersom innehållet levereras via API-anrop och inte är bundet till en monolitisk webbapplikation som WordPress, kan en headless arkitektur leverera snabbare prestanda och bättre skalbarhet.

Ökad säkerhet: Eftersom frontend och backend är separerade kan en headless CMS-miljö vara säkrare eftersom eventuella sårbarheter i frontend-koden inte nödvändigtvis påverkar den bakomliggande databasen eller servern.

Bättre teamssamarbete: Eftersom utvecklare och innehållsskapare kan arbeta oberoende av varandra, främjar en headless arkitektur bättre samarbete mellan tekniska och kreativa team.

Skalbarhet och framtidssäkerhet: Headless CMS-miljöer är oftast mer skalbara och framtidssäkra eftersom du enkelt kan anpassa och lägga till nya funktioner, plattformar och teknologier över tiden utan att behöva omstrukturera hela systemet.

Vad händer med min hemsida / webbplats om jag vill byta från Sphinxly?

Du äger själv din egen webbplats, din data och ditt innehåll, och kan själv ta över både drift och förvaltning av din hemsida om du vill anlita en extern aktör för att vidareutveckla din webbplats utan Sphinxly. All källkod, dokumentation och annan information som behövs finns på www.easyweb.se.

Kan jag enkelt hämta/exportera data från Easyweb?

Japp! När du är inloggad i Easyweb så klickar du bara på den lilla "moln"-ikonen högst upp i det blåa fältet, så kan du enkelt få ut all data ur din Easyweb-konfiguration. (Själva strukturen anpassar du via Tool-ikonen i samma fält (skiftnyckeln).

Är det enkelt att byta till annan teknisk plattform från Easyweb?

Det är ofta betydligt enklare att byga teknisk plattform för en hemsida/webbplats som är byggd "headless" än en som är byggt på ett speciellt/specifikt system som exempelvis Wordpress. Med Easyweb är det enkelt att byta CMS till ett annat, då källkoden är tydligt dokumenterad och strukturerad. Den kod som Sphinxly tar fram skräddarsytt åt dina kunder kan enkelt anpassas för att användas med annan lösning för datahantering.

Finns det dokumentation?

Japp, det finns utförlig dokumentation och videotutorials under developer resourcesEasyweb.se.

Kan jag importera en hemsida skapad i ex Wordpress TILL Easyweb?

Många som använder Wordpress eller WooCommerce har behovet att förr eller senare byta teknisk plattform. Det kan bero på säkerhetsfrågor, prestanda, tekniskt komplexitet eller att man helt enkelt vill bygga en webblösning som är enklare att hantera. Att migrera en webbplats/shop/hemsida från Wordpress till Easyweb är generellt sett inget problem. Kontakta gärna oss för offert.

Kan Easyweb användas för e-handel?

Ja, då Easyweb är helt modulbaserat så kan alla typer av contentlösningar byggas och dessutom enkelt integreras i moderna logistik och CRM-plattformar för att hämta och lämna data i din IT-infrastruktur. Det finns många bra exempel och referenscase där Easyweb agerar kärna i både minimalistiska och stora shoplösningar. För ehandel finns det bland annat funktionalitet för Produktdata Orderhantering, Rabattkoder, Import/Export av priser, Rapportering av Försäljning, Kunder och Orderhistorik, Loginfunktionalitet, Betyg, Lagerstatus, Fraktalternativ, Betalningsintegrering och mycket mer. 


Sitter du idag på exempelvis Shopify eller WooCommerce och har vuxit ur en sådan lösning, eller är missnöjd med prestanda och ett ormbo av plugins - ta gärna kontakt med oss så kan vi visa hur vi löst motsvarande problem hos andra företag.

Kan Easyweb användas för portaler/medlemssiter/abonnemangstjänster/annat?

Ja, då Easyweb är helt modulbaserat så kan alla typer av contentlösningar byggas och dessutom enkelt integreras i moderna marknadsföringsverktyg och CRM-plattformar för att hämta och lämna data i din IT-infrastruktur. Det finns många bra exempel och referenscase där Easyweb agerar kärna i alla typer av skräddarsydda informationslösningar, som medlemsportaler med abonnemang via Stripe, Nyhetssiter, Webbplatser för föreningar och stiftelser, Skräddarsydda förmedlingstjänster, Kandidatverktyg, Utbildningsplattformar med engångsköp och/eller abonnemang - och mycket mer.


Är du nyfiken på att bygga en webbplats eller digital webbtjänst som är lite "speciell" - och vill både äga din källkod och inte använda 3e partsplugins. Kanske är Easyweb det du letat efter. Ta gärna kontakt med oss för en behovsanalys. 

Hur hanteras persondata och annan data i Easywebs statistik?

All data i det inbyggda analysverktyget är anonymiserad, därmed finns inga personuppgifter inom ramen för personuppgiftslagen och GDPR-lagstiftningen där. Formulärdata och annan persondata som skickas till eller via systemet är subject för siteägaren att hantera korrekt och i enighet med GDPR och personuppgiftslagen. Easyweb tillhandahåller alla verktyg som krävs för att på ett enkelt och smidigt sätt på exempelvis 3e-parts begäran kunna radera eller exportera all data som lagrats kring en specifik person.

Siteägare (gäller version 23.1 och framåt) lägger under "inställningar" / "siteinställningar" / "anpassade inställningar" in Tredjeparts script som exempelvis GTM, Facebook-pixlar mm. själv - och väljer om dessa script tillhör kategorierna Nödvändig, Marknadsföring eller Statistik. Ansvaret för användningen av denna data tillfaller siteägaren, inte Sphinxly / Easyweb. (Har du supportavtal så hjälper vi dig givetvis med installation om du vill - så att det blir korrekt).

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Sphinxly AB använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies