Vill du lyckas på webben?

Snabbkontakt 🔥 - Fyll i namn och nummer så ringer vi upp direkt.

Nej, jag är mer intresserad av Karriärmöjligheter (söka jobb) eller Praktikplats (LIA).

Jag är redan kund och behöver Support eller Direktuppgifter/Nummer till Team-Sphinxly.

Sphinxly AB, Banérgatan 44, 115 26 Stockholm - Sweden.

hej@sphinxly.se +08-665 00 30

robert8

Robert Edvardsson

2024-06-24

Sphinxly presenterar: 📈 Ny webbplats lanserad för fondbolaget Brock Milton, F.D COELI GLOBAL. Brock Milton specialiserar sig på globala investeringar med aktieanalysen i Centrum. bmcapital.se

Skärmavbild 2023-09-18 kl. 09.11.01

Jenny

2024-06-24

Sphinxly presenterar: Ny webbplats lanserad för 🏊‍♂️ Hydropool - Premiumbad inom Spabad och Swimspa. Hydropool har flera egna butiker och återförsäljare och även en direktshop mot konsument. hydropool.se

Skärmavbild 2021-12-09 kl. 22.03.03

Erika Bonér

2024-06-24

Glad sommar! 🌸 Vi finns tillgängliga hela sommaren för service, support och hjälp - och tar även emot nya förfrågningar inför Q3-Q4 / Q1 2025. För support: suport@sphinxly.se, för förfrågningar: hej@sphinxly.se 

Pata

Patrik

2024-06-24

🌸 Fondbolag - titta hit! DORA (Digital Operational Resilience Act) gäller för en bred uppsättning finansiella företag i Sverige och övriga EU och ställer NYA krav på bl.a webben! Läs mer om DORA i vår blogg

avatar

NiclasV

2024-01-01

Tips, klicka på cirkeln här ovanför för att testa nightmode! Om du inte väljer aktivt så synkas nightmode med dina systeminställningar ☀️🌒 Varför har inte alla moderna siter nightmode? 🤔

Easyweb

Easyweb är ett svenskt, modernt Headless CMS som gör det enkelt att äga sin webbplats. Gränssnittet är minimalistiskt och superlätt att använda för redaktören - och kan enkelt integreras med andra system och tjänster med API. Headless gör webbplatsen snabb, enkel att vidareutveckla - och långsiktigt säker och hållbar utan plugins. Perfekt för enkla siter, komplexa webbplatser med höga säkerhets- och prestandakrav - och skräddarsydda webbtjänster. Easyweb kan även licensieras och whitelabel:as för att ta en genväg till din SaaS-MVP.

easyweb2

Enklare siteägande.

Tekniken bakom en modern webbplats, hemsida eller digital tjänst ska fungera felfritt utan att kräva teknisk kompetens för underhåll eller långa utbildningar för att hantera dagligt innehållsarbete. Easyweb är en svensk headless CMS med fokus på enkelhet, säkerhet och flexibilitet, och driver idag många av Sveriges webbplatser, både hos publika företag med höga krav kring säkerhet - och små lokala verksamheter där långsiktighet, enkelhet och trygghet är viktigt.

Vi driftar våra kunder som använder Easyweb på egna virtuella säkra servrar hos Binero, och webbplatser skapade med Easyweb kan enkelt ta över av andra utvecklare, externa eller interna team - för hög grad av flexibilitet och långsiktighet. Eftersom att Easyweb är headless så kan vilket utvecklingsspråk som helst användas för webbplatsens front-end - och vi på Sphinxly använder vårt egna .NET-ramverk som du som kund även kan få access till. Easyweb är otroligt flexibelt, och utgår alltid ifrån design, kundupplevelse och kundresan för besökaren - samtidigt som underhåller av innehåll är snabbt, smidigt och strömlinjeformat.

99,9% Garanterad Uppetid. Support 9-17 + jour. Backup, Redundans.

www.easyweb.se (GitHub / Discord / Videotutorials)

easyweb3

Snabbt, säkert, svenskt 🇸🇪

 • Äg din data, webbplats och kod
 • Svensk Säkerhet
 • Backup och Redundans 
 • Headless CMS
 • Easyweb Studio
 • Easyweb GitHub
 • Obegränsat antal användare
 • AI-Språk
 • Hosting
 • API
 • Statistik / Analys / SEO
 • Integrationer mot bl.a: Apple Pay, Bambora, BankID, Blue Billywig, Briqpay, ChatGPT, Cision, CrazyEgg, EduAdmin, Flowplayer, Fortnox, GARP, GTM, Hotter, Hubspot, iSEC, Klarna, mailerlite, Meta, Millnet, Momentum, Multinet, PayEd, PayPal, Payson, Ponty, Prime Penguin, Pyramid, Sharespine, Stripe, SVEA, Swish, TimeWave, Upsales, Visma Administration, Workbuster
 • ISO 27001, ISO 14001 och ISO 9001
 • Support på Svenska: 9:00-17:00 + Jour

Kan jag ändra i mitt innehåll med Easyweb?

Ja. Du kan enkelt redigera ditt innehåll på din webbplats med Easyweb - utan att riskera att något går sönder.

Tekniskt svar: Istället för att bygga upp en sitestruktur med plugins och kod från 3e part, skapas en skräddarsydd källkod för just din webbdesign/struktur. Till varje typ av data (text, bild, film etc) som ska kunna redigeras - kopplas en skräddarsydd kontroll i Easyweb. Det gör att administrationen blir enklare och mer lättöverskådlig, samt helt anpassad efter ditt behov, önskemål och nivå.

Detta gör din webbplats snabbare, mindre sårbar - och lättare att administrera.


Hur hanterar man hosting / datalagring med Easyweb?

Vi driftar webbplatser åt våra kunder på Easywebs servrar hos Binero Group AB. (publ.) Du har även möjlighet att själv stå för driften/hostingen av din webbplats och själv ta ägandeskapet av källkoden. All data lagras i Sverige, även besöksdata i inbyggda Easyweb analytics.


Kan flera jobba i Easyweb samtidigt?

Ja, du kan enkelt bjuda in ditt team och kollegor för att kollaborera kring innehållsarbetet på din/dina webbplats/webbplatser. Du kan även sätta olika nivåer av behörighet. 

Vad finns det för fördelar med "headless"?

Att välja mellan ett "headless CMS" och ett traditionellt CMS (exempelvis Wordpress) beror på dina specifika behov och mål för din webbplats eller applikation. Båda alternativen har sina egna fördelar och nackdelar. Här är några fördelar med ett headless CMS:


Flexibilitet i design och presentation: I ett headless CMS är frontend och backend separat. Detta innebär att du har större flexibilitet när det gäller att designa och anpassa användargränssnittet. Du kan använda moderna frontend-teknologier och anpassa presentationen för olika enheter och kanaler.

Multiplattformsdistribution: Med ett headless CMS kan du enkelt distribuera ditt innehåll till olika plattformar som webbplatser, mobilappar, röstassistenter och IoT-enheter. Du är inte bunden till en specifik webbplatsstruktur eller design.

Bättre prestanda: Eftersom innehållet levereras via API-anrop och inte är bundet till en monolitisk webbapplikation som WordPress, kan en headless arkitektur leverera snabbare prestanda och bättre skalbarhet.

Ökad säkerhet: Eftersom frontend och backend är separerade kan en headless CMS-miljö vara säkrare eftersom eventuella sårbarheter i frontend-koden inte nödvändigtvis påverkar den bakomliggande databasen eller servern.

Bättre teamssamarbete: Eftersom utvecklare och innehållsskapare kan arbeta oberoende av varandra, främjar en headless arkitektur bättre samarbete mellan tekniska och kreativa team.

Skalbarhet och framtidssäkerhet: Headless CMS-miljöer är oftast mer skalbara och framtidssäkra eftersom du enkelt kan anpassa och lägga till nya funktioner, plattformar och teknologier över tiden utan att behöva omstrukturera hela systemet.

Vad händer med min hemsida / webbplats om jag vill byta från Sphinxly?

Du äger själv din egen webbplats, din data och ditt innehåll, och kan själv ta över både drift och förvaltning av din hemsida om du vill anlita en extern aktör för att vidareutveckla din webbplats utan Sphinxly. All källkod, dokumentation och annan information som behövs finns på www.easyweb.se.

Kan jag enkelt hämta/exportera data från Easyweb?

Ja. När du är inloggad i Easyweb så klickar du bara på den lilla "moln"-ikonen högst upp i det blåa fältet, så kan du enkelt få ut all data ur din Easyweb-konfiguration. (Själva strukturen anpassar du via Tool-ikonen i samma fält (skiftnyckeln).

Är det enkelt att byta till annan teknisk plattform från Easyweb?

Det är ofta  enklare att byta plattform för en webbplats som är byggd "headless" än en som är byggt på ett speciellt/specifikt system som exempelvis Wordpress. Med Easyweb är det enkelt att byta CMS till ett annat då källkoden är tydligt dokumenterad och strukturerad. Den kod som Sphinxly utvecklar kan enkelt anpassas för att användas med annat CMS.

Finns det dokumentation?

Ja, det finns utförlig dokumentation och videotutorials under developer resourcesEasyweb.se.

Kan jag importera en hemsida skapad i ex Wordpress TILL Easyweb?

Många som använder Wordpress eller WooCommerce har behovet att förr eller senare byta teknisk plattform. Det kan bero på säkerhetsfrågor, prestanda, tekniskt komplexitet eller att man helt enkelt vill bygga en webblösning som är enklare att hantera. Att migrera en webbplats/shop/hemsida från Wordpress till Easyweb är generellt sett inget problem, och via Easyweb/Wordpress Import Manager kan innehåll snabbt föras över direkt.

Kan Easyweb användas för e-handel?

Easyweb är helt modulbaserat vilket medför att  alla typer av contentlösningar kan skapas och enkelt integreras i moderna logistik och CRM-plattformar. 

För ehandel finns det funktionalitet för Produktdata, Orderhantering, Rabattkoder, Import/Export av priser, Rapportering av Försäljning, Kunder och Orderhistorik, Loginfunktionalitet, Betyg, Lagerstatus, Fraktalternativ, Betalningsintegrering och mer. 

Sitter du idag på exempelvis Shopify eller WooCommerce och har vuxit ur en sådan lösning, eller är missnöjd med prestanda och ett ormbo/korthus av plugins - ta gärna kontakt med oss så kan vi visa hur vi löst motsvarande problem hos andra företag.

Kan Easyweb användas för portaler/medlemssiter/abonnemangstjänster/annat?

Easyweb är helt modulbaserat vilket medför att  alla typer av contentlösningar kan skapas och enkelt integreras i moderna logistik och CRM-plattformar. 

Det finns många bra exempel och referenscase där Easyweb agerar kärna i alla typer av skräddarsydda informationslösningar, som medlemsportaler med abonnemang via Stripe, Nyhetssiter, Webbplatser för föreningar och stiftelser, Skräddarsydda förmedlingstjänster, Kandidatverktyg, Utbildningsplattformar med engångsköp och/eller abonnemang - och mycket mer.

Är du nyfiken på att bygga en webbplats eller digital webbtjänst som är lite "speciell" - och vill både äga din källkod och inte använda 3e partsplugins. Kanske är Easyweb det du letat efter. Ta gärna kontakt med oss för en behovsanalys. 

Hur hanteras persondata och annan data i Easywebs statistik?

All data i det inbyggda analysverktyget är anonymiserad, därmed finns inga personuppgifter inom ramen för personuppgiftslagen och GDPR-lagstiftningen där. Formulärdata och annan persondata som skickas till eller via systemet är subject för siteägaren att hantera korrekt och i enighet med GDPR och personuppgiftslagen. Easyweb tillhandahåller alla verktyg som krävs för att på ett enkelt och smidigt sätt på exempelvis 3e-parts begäran kunna radera eller exportera all data som lagrats kring en specifik person.

Siteägare (gäller version 23.1 och framåt) lägger under "inställningar" / "siteinställningar" / "anpassade inställningar" in Tredjeparts script som exempelvis GTM, Facebook-pixlar mm. själv - och väljer om dessa script tillhör kategorierna Nödvändig, Marknadsföring eller Statistik. Ansvaret för användningen av denna data tillfaller siteägaren, inte Sphinxly / Easyweb. (Har du supportavtal så hjälper vi dig givetvis med installation om du vill - så att det blir korrekt).

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Sphinxly AB använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies