Kontakt
robert8
fredro
Skärmavbild 2021-12-09 kl. 22.03.03
Skärmavbild 2023-09-18 kl. 09.11.01
Pata
Skärmavbild 2023-09-18 kl. 09.10.37
Skärmavbild 2023-09-18 kl. 09.10.20
avatar
Skärmavbild 2021-12-09 kl. 22.15.03
Skärmavbild 2021-12-09 kl. 22.09.31

Vi hjälper företag att lyckas på webben. Snabbt, snyggt, säkert, framtidssäkert och flexibelt. Fyll i formuläret så hör vi av oss! 👋🏻

robert8

Robert Edvardsson

2024-03-20

Sphinxly skriver avtal med Bluefish Pharmaceuticals (Publ) för produktion av webbplats (UX, teknikproduktion och drift) inkl IR, karriärsidor, produktdatabas, språkstöd med Easyweb och AI.

fredro

Fredrik Elnéus

2024-04-02

Expandera? Tidskrävande med översättningar? Testa nya 1-click AI-translate 🇸🇪🇺🇸🇪🇸 i Easyweb för att översätta en hel site med en enda enkel handrörelse. Rullas ut under våren. Kontakta mig för demo

Pata

Patrik

2023-02-10

WCAG, de nya EU-riktlinjerna för tillgänglighet. (Läsbarhet, anpassning för funktionsnedsättning, kontrast mm). 😅 Är det något som gäller din verksamhet? Se till så att du står rustad inför 2025. Läs mer här

Vi är Sphinxly

Webbyrå deluxe, digital strategi- och designbyrå, utveckling och SEO? Det är ju tre överraskningar i ett! Rättelse: vi har fler överraskningar i rockärmen. Vi är som en passionerad nörd som du kan bolla framtidens digitala karta med - som du släpper lös som lixom bara kämpar, krigar för din sak - som en hungrig supersnabb tiger med inbyggd AI. Men det bästa av allt - vi är ett team. Helt enkelt bästa webbyrån ever.

Webbyrå / Digital Agency

Vi bygger bra jävla siter - Okänd filosof

Sphinxly är en webbyrå / digitalbyrå med fokus på långsiktiga relationer, engagerande design, webbproduktion och snabb service och support. Vi är digitala kreatörer, utvecklare, analytiker och idésprutor. Allt inhouse, men med ett modernt WFA 🏄‍♂️ digitalt kontor med fysisk representation på Banérgatan i Stockholm. 

Vi skapar grafisk identitet och bygger webbplatser, e-handel och digitala upplevelser som skapar långsiktigt värde åt våra uppdragsgivare - som image/positionering, synlighet i sökmotorer samt ökad konvertering, försäljning och leadsgenerering. Varje projekt inleds med en workshop där vi går igenom din målgrupp, ditt mål och vision, passande teknisk funktionalitet samt identitet och känsla. 

Vi gillar uppdragsgivare där vi har en snabb och transparent dialog kring nya idéer, utveckling och innovation - där vi kan jobba nära, långsiktigt och agilt.

Sphinxly är en privatägd byrå som startade sin verksamhet 2002 i Stockholm. Vi har högsta kreditvärdighet (AAA) enl. Bisnode


Story

Sphinxly startade 2002 på Lidingö utanför Stockholm.

2007 Gick flyttlasset in till Banérgatan 39 på Östermalm i Stockholm.

2012 Flyttade vi till Linnégatan 80 i Stockholm.

2021-2024 Vi är idag en modern hybridbyrå där merparten av teamet arbetar remote eller från vår studio på Banérgatan 44 i Stockholm - med kunder och medarbetare över hela världen. 

robert8

Robert Edvardsson

Grundare, 0736693497

Robert@sphinxly.se

fredro

Fredrik Elnéus

Byråchef, 08-50930308

Fredrik@sphinxly.se

Skärmavbild 2021-12-09 kl. 22.03.03

Erika Bonér

Ekonomi, 0703618046

Erika@Sphinxly.se

Skärmavbild 2022-02-04 kl. 11.24.54

Daniel

Design / AD Lead

Skärmavbild 2023-09-18 kl. 09.11.01

Jenny

Design / UX Lead

Skärmavbild 2021-12-09 kl. 22.03.42

Carro

Analytics Lead

Skärmavbild 2021-12-09 kl. 22.15.03

Camilla

Analytics Lead

ai-hatt
AI-hatten!
Skärmavbild 2022-02-21 kl. 08.59.33

Klobber

Dev Lead

Pata

Patrik

Dev Lead

Skärmavbild 2023-09-18 kl. 09.10.37

Alex "Katten"

Developer

cwboy
Kontorets cowboy
sara

Sara

Developer

Veckans Quiz-champ!
avatar

NiclasV

Developer

Skärmavbild 2023-09-18 kl. 09.11.14

Nicklas-b

Developer

Skärmavbild 2023-09-18 kl. 09.10.20

Gabbe Gabbelito

Developer

sumo
KiddyCatVibes
Skärmavbild 2021-12-09 kl. 22.09.31

Emil

Developer

T0CBF5ALS-U061W0MH7D5-83daa51f33af-512

Evelina

LIA

keps2
ContentHatten® - Vinnare av veckans bästa Content! 🥂🏆
T0CBF5ALS-U066G82ANLA-0953f9bc2979-512

Oscar

LIA

ChatGPT_logo.svg

ChatGPT

Kreatör & Automatisering

ew-bot

Easyweb-bot

AI

discord-icon-512x511-blfje7wy

Discord

@Sphinxly på Discord

Midjourney_Emblem

Midjourney

Kreatör & Automatisering

ew-icon

Easyweb

Tekniskt ramverk

Skärmavbild 2024-01-13 kl. 15.32.20

Projektplatsen

Kommunikation / Dokumentation

Hur länge har ni funnits?

Sphinxly grundades 2002 i Stockholm. Först satt vi på Lidingö, sedan på Banérgatan, sedan Linnégatan och nu sitter vi på olika platser runt om i Sverige med ett fysiskt showroom / WFA - återigen - på Banérgatan. Vi har kunder över hela Sverige.

Vad har ni för designpolicy?

Design och varumärkesbyggande ligger oss varmt om hjärtat. En webbplats är idag för många verksamheter den plattform där man bygger upp sin image i jämförelse med sina konkurrenter, visar upp sina värderingar - uppvaktar nya potentiella kunder, ger service till befintliga partners - och attraherar nya talanger. Vår designpolicy är att hitta den bästa formen för varje enskild uppdragsgivare baserat på målgrupp, syfte med webbplatsen, och vision för framtiden. Varje kundprojekt är unikt och varje designkoncept tas fram helt unikt tillsammans med varje kund. Vi arbetar med Figma och tar fram wireframes, konceptskisser, flöden och unik UX för just ditt behov - innan vi programmerar en enda rad kod. Vi tillämpar dessutom designgaranti vilket i vår värld betyder följande, du kommer att bli nöjd - annars äter vi upp våra digitala hattar.

Vad kostar en hemsida?

En naturligtvis svår fråga att besvara. Behovet, kraven och komplexiteten varierar naturligtvis stort - och budgeten anpassas såklart därefter. Vi gillar företag där vi har ett utrymme att verkligen visa vad vi går för och skapa en stabil grund och en långsiktig strategi - men samtidigt älskar vi att hjälpa hungriga entreprenörer som brinner för sin sak. Många som börjat smått med oss har vuxit, och där vill vi såklart gärna vara med på resan. Vill du ha en offert/pris? Fyll i formuläret för att få ett kostnadsestimat direkt.

Vad använder ni för teknik?

Vi bygger webbplatser från scratch i den bemärkelsen att vi programmerar i ren html, css och javascript samt funktionalitet från vårt samlade .NET-ramverk för webbplatser som vår byrå utvecklat i över 10 år (och som också finns tillgängligt kostnadsfritt på easyweb.se under "resources"). Att utveckla källkoden helt fritt från ett publiceringsverktyg kallas för headless, och möjliggör en större grad av flexibilitet, prestanda och stabilitet än traditionella hostade CMS-lösningar.

Det gör att vi som byrå kan fokusera mer på att lösa kommunikation, design och kundresor - än att behöva leta fram passande plugins. Och det bästa av allt - du äger din källkod. Den är snygg, snabb - och enkelt att bygga vidare på.

Källkoden kopplas efter testning mot ett kundanpassat gränssnitt för att hantera allt innehåll, sidor, produkter texter, flöden, landningssidor, media (bilder/filmer), struktur och navigation - samt för att hantera leads, nyhetsbrev och se statistik. Gränssnittet som vi använder heter Easyweb .NET Headless CMS - och ersätter hosting och traditionella CMS som exempelvis Wordpress eller Episerver. Utvecklarresurser finns på www.easyweb.se

Vad arbetar ni med för typer av kunder?

Vi hjälper allt ifrån startups till multinationella koncerner, byråer och organisationer. Det viktiga är att du är skön att jobba med och att du är öppen för innovation. 😊✌️ Vi har HQ i Stockholm på Banérgatan 44 men arbetar med kunder och partners över hela Sverige och tar den mesta kommunikationen digitalt.


Våra kunder är ofta företag inom IT, industri, finans, konsultverksamheter samt startups och tillväxtbolag, primärt B2B - men så länge man har ambitioner så hjälper vi gärna till på er resa. Behovet, kraven och komplexiteten varierar naturligtvis stort - och budgeten anpassas såklart därefter. Vi gillar företag där vi har ett utrymme att verkligen visa vad vi går för och skapa en stabil grund och en långsiktig strategi - men samtidigt älskar vi att hjälpa hungriga entreprenörer som brinner för sin sak. Kontakta oss för prisförslag.

Hur arbetar ni med sökmotoroptimering (SEO)?

Sphinxly har ett internt SEO-team bestående av seniora analytiker som hjälper dig att ta fram ett skräddarsytt optimeringsprogram för att skapa högre synlighet i sökmotorer och generera relevant trafik. Vi hjälper dig med nulägesanalys, sökordsanalys, genomgång av struktur och design, rekommendation och hantering av meta-data, implementeirng av 301-länkar inför lansering, installation Google Tag manager samt genomgång av PageSpeed - samt skräddarsydda rekommendationer och personlig genomgång. Vi erbjuder även långsiktiga skräddarsydda löpande SEO-paket för dig som vill synas före dina konkurrenter. 

Hur förbereder jag mig bäst inför ett möte med Sphinxly?

Fundera på din vision och målbild. Varför vill du investera i er digitala image och vad vill du uppnå? Vill du generera leads? Skapa/öka försäljning? Vad är det som fungerar dåligt idag - och vad är drömmen på 5 års sikt? Försök att strukturera upp vem du vill ska besöka din site (personas/målgrupper), och vad du vill att respektive målgrupp ska ha för värde av er webbplats. Hur vill du upplevas inför potentiella talanger som söker jobb hos er? Hur vill du synas i förhållande till dina konkurrenter? Vilka tekniska krav har du, vilka eventuella externa system ska lira tillsammans med er webbplats - och vem ska administrera den?

Kom igång snabbt:

Ladda hem underlag - förberedelser inför hemsides/webbprojekt - kostnadsfritt. (PDF).

Hur ser processen ut? Vad är steg 1?

Så här brukar processen se ut, ungefär: 

1) Vi kommer överens om budget/behov/servicenivå. 

2) Startmöte/workshop, där vi gemensamt går igenom målbild, vision, UX, struktur och hur vi bygger upp er image, kommunikation och flöden för era olika målgrupper. 

3) Vi presenterar strukturella skisser (wireframe) tillsammans med designkoncept (UI) för varje typ av undersida för både mobilt och desktop, och anpassar dessa tillsammans med er tills konceptet håller och designen verkligen sitter. Vi utgår inte från några färdiga templates, utan allt tas fram unikt för din verksamhet. 

4) Vi får godkännande och påbörjar teknisk produktion - där vi kodar upp unik och optimerad kod för bästa möjliga prestanda och tillgänglighet. Effekter, animationer och extra flavour läggs på för att skapa djup och feeling. 

5) Kvalitetssäkring, Q&A och testing - där vi ser till så att er nya site fungerar optimalt i de mest använda webbläsarna, upplösningarna och olika devices. 

6) Genomgång, utbildning, överförande av innehåll (du tar yttersta ansvar för att föra in innehåll - vi stödjer upp så att det går smidigt och snabbt - och kan även hjälpa till om du vill köpa dig fri. 

7) Slutkorr, förberedelse för lansering - lansering! 

8) Efterlevnad med tillgänglig support via telefon och mail och löpande avstämningar och uppföljning för nästa steg i er nya digitala kostym! 🥂 


Ladda hem underlag - förberedelser inför hemsides/webbprojekt - kostnadsfritt. (PDF).

Steg 1 : Boka kostnadsfritt rådgivningssamtal

Säger man hemsida eller webbplats?

Vi brukar säga site eller varför inte webb, men det vedertagna är "webbplats". Hemsida är dock det sökord som genererar mest trafik, så man får väl slänga in några "hemsida" och "hemsidor" under någon obskyr fråga i FAQn också så att Google hittar det också. ✌️

Hur blir man Quiz Champ?

Genom att vara anställd på Sphinxly, eller på annat sätt lyckas bli inbjuden till ett av våra interna Weekly VIP quizzar - samt få flest poäng i just den genomgången. Det är med andra ord ingen lätt bedrift.

Hur får jag en offert?

913FEB04-4242-4DEF-8436-8F04ED04A21B
Inspelning på kontoret
Tre skärmar bruh

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Sphinxly AB använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies