Kontakta oss
robert_edvardsson-stor-fest4
fredro
Skärmavbild 2022-01-12 kl. 16.17.38
Skärmavbild 2021-12-09 kl. 22.03.03
sara
Skärmavbild 2021-12-09 kl. 22.09.38

Behöver du också en bättre webb? Fyll i formuläret så bjuder vi på ett trolleritrick! ;)

Sphinxly AB

Linnégatan 80

115 23 STHLM

Se på karta

Din framtid börjar här!

robert_edvardsson-stor-fest4

Robert Edvardsson

2022-01-13

Söker du praktikplats / LIA? Vi får många förfrågningar - men letar alltid efter nästa stjärna till vårt team.
Läs mer här och se om det känns rätt!

fredro

Fredrik Elnéus

2021-12-16

Nytt uppdrag! Vi hjälper Anders Olsson på Rational Management Technologies med komplett ny grafisk profil och webbplats! Kommer upp under Q1 - kommer bli MAGISKT! 😎

sara

Sara

2021-12-13

Nytt år ny webb! ❤️ Dags att verkligen göra intryck på webben och skippa "good enough"? Kontakta oss - ingen fråga är för dum... eller? ;) Vi är superprisvärda!

robert_edvardsson-stor-fest4

Robert Edvardsson

2021-11-09

PS, känner du en senior account manager/affärsutvecklare som gillar skalning och försäljning med erfarenhet av SaaS-tjänster?
Connecta med mig! / robert@sphinxly.se 

gabbe

Gabbe Gabbelito

2021-12-13

Det dynamiska APIet i Easyweb (gäller installationer från version 2 och senare) gör det möjligt att hämta ut ALL data ur easyweb i realtid - för användning i appar, skärmar och andra system.

Skärmavbild 2021-12-09 kl. 22.09.38

Daniel

2022-01-13

Nytt projekt på G: Snigel! Modern digital shop kopplat till Visma 2000 via Sharespine med Easyweb som CMS. Mer info kommer - shhhh....

Headless CMS

Ett headless CMS är ett publiceringsverktyg som separerar mellan front-end (design och UX) och back-end. Vi använder och rekommenderar det svenska headless verktyget Easyweb som ger dig en flexibel och användarvänlig upplevelse, säker hosting och teknisk långsiktighet. Underhållsfritt.

De senaste åren har begreppet "headless" blivit allt mer populärt då man vill skapa både flexibilitet att bygga unika digitala lösningar, ha koll på hostningen - och samtidigt ha en enkel och skalbar administration. Många traditionella system som Wordpress går att med hjälp av externa resurser konfigureras om till att vara headless - dock så sitter man ju fortfarande i Wordpress vilket ofta är det man vill komma ifrån. 

Nackdelen med den äldre typen av lösningar är att man som brukare måste ta ansvar och kostnad för hosting, teknik, miljö, plugins, underhåll, säkerhet och prestanda. Med CMS som SaaS / molntjänst kan man fokusera på kommunikation, design och värdebyggande istället för felhantering - vilket fler och fler upptäcker och uppskattar.

Några av de populäraste headless plattformarna idag är:


Easyweb
Vår egenutvecklade svenska säkra plattform, godkänd av polismyndigheten för hantering av känslig data. Används av både små och stora företag och organisationer med krav på enkelhet, skalbarhet och säkerhet. Många svenska fondbolag och fintechbolag använder Easyweb på grund av dess säkra datahantering och lokala högpresterande hosting i Sverige. (Erbjuder kostnadsfri demo och gratiskonto för utvecklare och privatpersoner).
https://www.easyweb.site

Contentful
Ett tyskt publiceringsverktyg att jämföra med svenska EPISERVER, dvs primärt och framförallt riktat mot konsultdrivna större skräddarsydda applikationer och webbplatser - med en prislapp därefter. (Har även gratisalternativ).
https://www.contentful.com

Dato
Ett italiensk verktyg skapat av en lokal webbyrå 2015 men som sakta övergått till att bli en systemleverantör. (Erbjuder kostnadsfri demo).
https://www.datocms.com

Storyblok
Ett annat tyskt headless CMS med inriktning mot försäljning och kampanjdrivna webbplatser. (Erbjuder kostnadsfri demo).
https://www.storyblok.com


Sphinxly arbetar uteslutande med headless CMS sedan många år tillbaka, vilket ger dig som kund följande fördelar:

  • Underhållsfri och ständigt uppdaterad teknik
  • Långsiktighet och skalbarhet genom integration via APIer
  • Helt anpassad design och funktionalitet som inte behöver se ut som konkurrentens siter
  • Hämta och koppla data enkelt via externa källor - byggt för molnekonomin
  • Enkelt och minimalistiskt interface byggt för content administratören, inte "webbkillen"


Är du nyfiken på att skrota gammal seg och otillförlitlig webbteknik till fördel för en modern framtidssäker lösning med hög säkerhet, integritet och lokal hosting? Ta gärna kontakt med oss för personlig demo!

Robert Edvardsson

VD, robert@sphinxly.se

Fredrik Elneus

Byråchef, fredrik@sphinxly.se